BIZARNA NESREĆA KOD N. GRADIŠKE

Zabio se u tegljač pa umalo završio pod kotačima drugog tegljača

11.01.2012 u 18:24

Bionic
Reading

Nesvakidašnja prometna nesreća u kojoj je teže ozlijeđen 51-godišnji vozač dogodila se jučer popodne na autocesti A3 kod mjesta Dragalić. Vozač Pola, koji je izgubio nadzor nad upravljačem nakon što je udario u prikolicu jednog teretnjaka, umalo je potom završio pod kotačima drugog teretnjaka

Zbog neodržavanja potrebnog razmaka 51-godišnji vozač VW Pola zabio se u stražnji dio poluprikolice tegljača koji se kretao ispred njega. Uslijed udara, Polo je u nekontroliranom kretanju sletio s kolnika, udarivši u središnju metalnu ogradu. Teško ozlijeđeni vozač uspio je izaći iz smrskanog automobila, no tada je krenuo pješice preko autoceste.

Ugledavši iznenada pješaka ispred sebe 35-godišnji vozač drugog tegljača s poluprikolicom, koji se kretao pretjecajnom trakom od istoka ka zapadu, počeo je naglo manevrirati kamionom da ne udari 51-godišnjaka. Pri tome se iz poluprikolice tegljača po kolniku rasulo stočno brašno, a na rasuti teret potom je naletio Audi talijanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 39-godišnji državljanin Srbije.

Vozači kamiona i vozač Audija u nesreći nisu ozlijeđeni, a 51-godišnji vozač Pola, koji je zadobio teške tjelesne ozljede, liječnički je zbrinut i zadržan u bolnici u Novoj Gradiški. Protiv njega slijedi prekršajni nalog, kao i protiv 35-godišnjeg vozača tegljača iz čije se prikolice rasulo brašno zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.