PROMETNE NESREĆE

Dvoje poginulih na zagrebačkom području

11.04.2009 u 16:06

Bionic
Reading

Starija i zasad nepoznata žena poginula je jutros u 7,55 sati, kod Ilice 500, kad je na nju naletio putnički vlak, a ranije, oko 2,30 sata, na području Velike Gorice, kod Buševca, poginuo je 77-godišnji suvozač, dok su mlađi vozač i drugi putnik teško ozlijeđeni u osobnom automobilu Audi A6 švicarskih nacionalnih oznaka kad je vozilo zbog neprilagođene brzine sletjelo s kolnika Sisačke ulice, izvijestila je PU zagrebačka

Teško ozlijeđenima, 31-godišnjem vozaču i 46-godišnjem putniku, liječnička pomoć je pružena u Klinici za traumatologiju i u KBC-u Zagreb.

Niti jedan od trojice muškaraca nije bio vezan sigurnosnim pojasom. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je uzrok prometne nesreće neprilagođena brzina vozila pri izlasku iz zavoja zbog čega je vozač izgubio nadzor nad vozilom. Pri slijetanju s kolnika prednjim je dijelom naletio na betonski mostić kolnog ulaza, a potom na metalni stup semafora.

Prema prvim informacijama, vlak koji prometuje na relaciji Dugo Selo-Zaprešić naletio je na nepoznatu žensku osobu kada je najvjerojatnije pretrčavala prugu na mjestu gdje nije obilježen pješački prijelaz.