BIVŠI MINISTAR POTVRDIO

Obustavljena istraga protiv Polančeca u slučaju TLM-a

10.01.2012 u 00:05

Bionic
Reading

Bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec potvrdio je večeras Hini da je poštom primio USKOK-ov nalog po kojemu je protiv njega obustavljena istraga po točki 1 iz istražnoga naloga za optužbe u slučaju šibenskoga TLM-a

Objasnio je da se obustava istrage odnosi na optužbu za zloporabu položaja i udruživanje radi stjecanja protupravne koristi.

U telefonskom izjavi Damir Polančec potvrdio je da je još prošle srijede poštom primio nalog USKOK-a po kojemu je protiv njega obustavljena sudska istraga po točki 1 iz istražnoga u slučaju šibenskoga TLM-a i istaknuo da je to potvrda da je prije 12 mjeseci dao USKOK-u istinit i točan iskaz.

USKOK je 2010. pokrenuo istragu u slučaju prodaje struje šibenskom TLM-u zbog sumnje da je HEP time oštećen za oko 600 milijuna kuna jer je šibenskom TLM-u po nerealno niskim cijenama prodavao struju koju je na međunarodnom tržištu nabavljao po nekoliko puta višoj cijeni. Polančec je zbog spomenute istrage bio u pritvoru u Remetincu nešto manje od tri mjeseca.