U RIJECI

Maloljetnik u jednom danu počinio tri drske krađe

09.01.2012 u 14:38

Bionic
Reading

Policija je otkrila dva počinitelja kaznenih djela teških krađa, koji su u protekla dva tjedna, u ukupno pet navrata, na ulicama grada Rijeke građanima otuđili zlatni nakit, torbice, novčanike i novac te ih prijavila nadležnom državnom odvjetništvu

Radi se o 18-godišnjaku iz Rijeke te jednom maloljetniku. Istragom je utvrđeno da je 18-godišnjak 23. prosinca u Strossmayerovoj ulici s vrata 64-godišnje Riječanke strgnuo zlatni lančić s dva privjeska, oštetivši ju za oko 1.000 kuna.

Maloljetnik je, pak, 4. siječnja u Ulici Giuseppea Duella 68-godišnjoj Riječanki ukrao torbicu, u kojoj su bili ključevi i manji novčani iznos.

Slijedećeg dana, oko 16 sati, isti je maloljetnik 79-godišnjoj Riječanki u Ulici Franje Čandeka iz ruke istrgnuo novčanik s 260 kuna i osobnim dokumentima. Potom je, istoga dana, oko 22 sata, 44-godišnjakinji iz Kastva u Ulici Riva iz ruke istrgnuo novčanik s 50 kuna i osobnim dokumentima, da bi nekoliko minuta kasnije počinio i treću drsku krađu u istom danu, u obližnjoj Užarskoj ulici. Ondje je jednom Riječaninu ukrao 60 kuna.

Riječki policajci pronašli su ukradene novčanike s dokumentima i vratili ih oštećenim Riječankama.