Crna kronika ALKOHOLIZIRANI DVADESETOGODIŠNJAK

Divljak Rijekom jurio 160 na sat

To nije sve! Mladi vozač (20) prošao je kroz crveno, vozio suprotnim kolničkim trakom, bio je alkoholiziran...

Policija je na svojim internetskim stranicama te na YouTube kanalu MUP-a objavila videosnimku koja još jednim primjerom govori o nesavjesnosti kojoj pribjegavaju vozači na hrvatskim cestama.

Središtem Rijeke vozač je, naime, divljao čak 160 kilometara na sat. Riječ je o 20-godišnjaku, a sudeći prema njegovoj dobi, upitno je njegovo vozačko iskustvo.

Mladić je bio za volanom jednako bijesnog automobila Peugeota XR 2.0 HDi kada je u nedjelju u ranim jutarnjim satima u Rijeci, na križanju Zvonimirove i Krešimirove ulice najprije zaobišao dvije kolone vozila koja su na semaforu čekala da se upali zeleno svjetlo. On nije čekao, nego je prošao kroz crveno vozeći u suprotnoj traci. Nastavio je prema centru Rijeke, a presretač Postaje prometne policije Rijeka krenuo je za njim i naposljetku ga oko 3,50 sati zaustavio u garaži trgovačkog centra na Pećinama u Rijeci.

Uza sve to, izmjereno mu je 1,32 promila alkohola u organizmu.

Kasnije je policija zabilježila da je 20-godišnjak vožnjom od Krešimirove do trgovačkog centra na Pećinama počinio više prometnih prekršaja; vožnja kolničkom trakom za promet vozila iz suprotnog smjera, vožnja u naselju brzinom od 83 kilometra na sat, više prolaza 'kroz crveno svjetlo', odbijanje zaustavljanja po zahtjevu ili naredbi policijskih službenika izraženih pomoću svjetlosnih i zvučnih signala, vožnja u alkoholiziranom stanju od 1,32 promila te vožnja u naselju brzinom od 158 kilometara na sat.

Vozaču je određena mjera smještaja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te je prijavljen zbog navedenih prekršaja Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kaže policija.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još