ALKOHOLIZIRANI DVADESETOGODIŠNJAK

Divljak Rijekom jurio 160 na sat

30.12.2011 u 20:11

Bionic
Reading

To nije sve! Mladi vozač (20) prošao je kroz crveno, vozio suprotnim kolničkim trakom, bio je alkoholiziran...

Policija je na svojim internetskim stranicama te na YouTube kanalu MUP-a objavila videosnimku koja još jednim primjerom govori o nesavjesnosti kojoj pribjegavaju vozači na hrvatskim cestama.

Središtem Rijeke vozač je, naime, divljao čak 160 kilometara na sat. Riječ je o 20-godišnjaku, a sudeći prema njegovoj dobi, upitno je njegovo vozačko iskustvo.

Mladić je bio za volanom jednako bijesnog automobila Peugeota XR 2.0 HDi kada je u nedjelju u ranim jutarnjim satima u Rijeci, na križanju Zvonimirove i Krešimirove ulice najprije zaobišao dvije kolone vozila koja su na semaforu čekala da se upali zeleno svjetlo. On nije čekao, nego je prošao kroz crveno vozeći u suprotnoj traci. Nastavio je prema centru Rijeke, a presretač Postaje prometne policije Rijeka krenuo je za njim i naposljetku ga oko 3,50 sati zaustavio u garaži trgovačkog centra na Pećinama u Rijeci.

Uza sve to, izmjereno mu je 1,32 promila alkohola u organizmu.

Kasnije je policija zabilježila da je 20-godišnjak vožnjom od Krešimirove do trgovačkog centra na Pećinama počinio više prometnih prekršaja; vožnja kolničkom trakom za promet vozila iz suprotnog smjera, vožnja u naselju brzinom od 83 kilometra na sat, više prolaza 'kroz crveno svjetlo', odbijanje zaustavljanja po zahtjevu ili naredbi policijskih službenika izraženih pomoću svjetlosnih i zvučnih signala, vožnja u alkoholiziranom stanju od 1,32 promila te vožnja u naselju brzinom od 158 kilometara na sat.

Vozaču je određena mjera smještaja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te je prijavljen zbog navedenih prekršaja Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kaže policija.