UBOJSTVO RIJEČANINA

Mežnariću mjesec dana istražnog zatvora

30.12.2011 u 17:55

Bionic
Reading

Protiv Roberta Mežnarića (40) iz Rijeke, osumnjičena za ubojstvo Riječanina Doriana Grubišića (32), određen je istražni zatvor od mjesec dana zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke, a može ga zamijeniti jamstvom od tri i pol milijuna kuna, izvijestili su danas iz Županijskog suda u Rijeci

Istražni zatvor predložilo je Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci zbog osnovane sumnje da je Mežnarić počinio kazneno djelo ubojstva, a prijedlog je prihvatio dežurni sudac istrage Vlado Bosner.

Osumnjičeni Mežnarić uhićen je prije dva dana, a danas je doveden na ispitivanje u županijsko državno odvjetništvo, a potom i pred suca istrage na županijski sud.

Truplo Doriana Grubišića s vidljivim ozljedama pronađeno je 22. prosinca uvečer u šumskom predjelu kod mjesta Strilčića na cesti prema Valbiski na otoku Krku, a u medijima se to ubojstvo povezuje s obračunom unutar narkomiljea.

U Mežnarićevu stanu tijekom istrage pronađeni su kilogram i 167 grama marihuane i drugi predmeti povezani s preprodajom droge - PVC vrećice, precizna digitalna vaga i razne tablete.