ZA VRIJEME MISE

Krao novac iz crkvenih škrabica – pincetom

30.12.2011 u 19:36

Bionic
Reading

U vrijeme blagdana, kada se crkve više pune, više je i milodara, a to ne prolazi nezamijećeno ni kradljivcima od kojih su se neki specijalizirali za krađe u crkvama, sudeći po domišljatom načinu na koji stižu do novca: izvlačenje novaca iz crkvenih škrabica – pincetom!

Tako je nepoznati počinitelj iz prostorija župnog dvora na ludbreškom području ovih dana otuđio nekoliko vreća kovanog novca skupljenog od milodara. Materijalna se šteta procjenjuje na petnaestak tisuća kuna, izvijestili su iz PU varaždinske.

Dok varaždinska policija traga za ovim počiniteljem, čakovečka je uspjela uhititi lopova koji je krao milodare u crkvi. Pedesetjednogodišnjeg Varaždinca na djelu su zapravo zatekli orguljaš i župnik čakovečke crkve sv. Antuna Padovanskog.

Njih su na neobično ponašanje pedesetjednogodišnjaka tijekom misa najprije upozorili vjernici, što je župnika patera Dragu Brgleza potaknulo da pomnije pregledava video snimke.

'Uočio sam muškarca koji se čudno ponaša oko milodara posljednje tri mise. Zapamtio sam ga te uočio na subotnjoj misi. Zamislite, novce iz kutije milodara izvlačio je pincetom', rekao je pater Drago koji je zajedno s orguljašem bez problema zadržao počinitelja do dolaska policije.

Ovo, nažalost, nije jedini slučaj krađa u njegovoj crkvi. Prije mjesec dana lopov je nakon provale ukrao pozlaćenu posudu za hostije i pozlaćenu pokaznicu, pa čak i hostije.

'Uhićen je jer je ukradene stvari pokušao dati u otkup zlata. Naime, nije znao da su one zapravo napravljene od običnog pozlaćenog lim. Na kraju je sve priznao', kazao je pater Drago.