Crna kronika POZNATA KAO 'ZOLJA'

Rasema Handanović, osumnjičena za ratni zločin, izručena BiH

Rasema je sudjelovala u napadu na civilno stanovništvo hrvatske nacionalnosti pri čemu je poginulo 18 civila i četiri vojnika HVO-a koji su se prethodno predali

Američke vlasti izručile su utorak bosanskohercegovačkim pravosudnim organima Rasemu Handanović (38), osumnjičenu za ratni zločin nad Hrvatima kod Konjica, prenio je Dnevni Avaz.

Handanović zvana Zolja bila je pripadnica posebne postrojbe Armije BiH 'Zulfikar' koju se sumnjiči da je 16. travnja 1993. u selu Trusina kod Konjica počinila ratni zločin.

Kao pripadnica postrojbe, Rasema je sudjelovala u napadu na civilno stanovništvo hrvatske nacionalnosti pri čemu je poginulo 18 civila i četiri vojnika HVO-a koji su se prethodno predali. Tada je ranjeno i više osoba, među kojima i dvoje malodobne djece. Posebni odjel za ratne zločine Tužilaštva BiH također je tereti da je osobno sudjelovala u strijeljanju trojice vojnika HVO-a koji su se prethodno predali i tri civila u zaseoku Gaj kod Trusine.

U BiH stigla je u jutarnjim satima gdje je s Međunarodnog aerodroma u Sarajevu proslijeđena u pritvor.

Od 2002. živjela je u Sjedinjenim Američkim Državama gdje je, na zahtjev Tužilaštva BiH, uhićena u travnju ove godine u saveznoj državi Oregon.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još