PAO UMAŠKI RAZBOJNIČKI TROJAC

Oduzimali sugrađanima novac, mobitele pa i skuter

27.12.2011 u 15:29

Bionic
Reading

Umaška policija osnovano sumnjiči 29-godišnjaka iz Umaga za dva kaznena djela razbojništva i kazneno djelo iznude, pri čemu je jedno razbojništvo počinio sa 26-godišnjakom iz Umaga, a u druga dva kaznena djela 'pomagač' mu je bio 22-godišnji Umažanin

Naime, kako je utvrđeno kriminalističkom istragom, 16. prosinca u večernjim satima, 29-godišnjak i 26-godišnjak su u parku ispred zgrade gradskog poglavarstva u Umagu, sreli 19-godišnjaka iz Umaga, kojeg su odveli do obale mora. Nakon što su mu počeli prijetiti, zahtijevali su od njega i novac, nakon čega im je mladić predao novčanik iz kojeg su napadači uzeli traženi novac. Iste večeri 29-godišnjak je, ovaj put sa 22-godišnjakom, u Ulici Ernesta Miloša susreo maloljetnog hrvatskog državljanina. Dvojac je maloljetnika fizički napao te su ga uz prijetnje pretražili, a potom su mu oduzeli mobitel, cigarete i novac.

Treće kazneno djelo za koje ga se tereti, 29-godišnjak je ponovno počinio sa 22-godišnjakom. Naime, oni su tijekom prosinca, u šetnji gradom, susreli 19-godišnjeg Umažanina te je 29-godišnjak od njega zatražio da mu vrati oko 2 tisuće kuna za prijenosno računalo ili da mu da svoj skuter. Budući ga je 29-godišnjak udario, 19-godišnjak je iz straha pristao starijem sugrađaninu dati skuter u zamjenu za novac koji potražuje.

Kako izvješćuje PU istarska, trojica Umažanina su u nedjelju predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske te protiv njih slijede kaznene prijave.