PISAC I AKTIVIST RADOVIĆ

Optužnica protiv Čermakova ucjenjivača

23.12.2011 u 20:13

Bionic
Reading

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je danas optužnicu protiv pisca i aktivista Saše Radovića zbog ucjene generala i poduzetnika Ivana Čermaka

Radović je optužen da je od 28. rujna do 16. studenog 2011. od poznanika tražio da prenese Čermaku da se želi sastati s njim kako bi mu rekao da je za milijun eura spreman povući kaznene prijave i tužbu koje je podnio protiv njega te da će prestati javno iznositi optužbe za ratno profiterstvo na njegov račun za najmanje 500.000 eura.

Poznanik je prenio poruke Čermaku, a 72-godišnji Radović je, kažu u državnom odvjetništvu, u nekoliko navrata nazivao i požurivao poduzetnika. Pošto mu je poznanik prenio da mu je Čermak spreman odmah platiti 100.000 eura kao izraz dobre volje, a ostatak tražene svote naknadno, Radović je 16. studenog na benzinskoj postaji kod Rijeke od poznanika preuzeo omotnicu sa 100.000 eura, nakon čega je uhićen na parkiralištu kod tunela Učke. Na primopredaju novca s Radovićem je došla i njegova supruga.

U optužnici se predlaže produljenje istražnog zatvora za Radovića zbog opasnosti od bijega i ponavljanja kaznenog djela.

Saša Radović je jedan od organizatora prosvjeda 'Stegnite vi svoj remen, bando lopovska' na kojima su prozivani ratni profiteri i kriminalci.