ZBOG POTVRDE O INVALIDNOSTI

Pacijent udario liječnika s leđa, točno u oko

23.12.2011 u 12:31

Bionic
Reading

Križevačkom liječniku dr. Draganu Dujmoviću (62) jučer su u Zagrebu operacijom pokušavali vratiti vid, nakon nesvakidašnjeg incidenta u kojem je bio žrtva. Kao vještaka HZMO-a u Koprivnici Dujmovića je prošlog petka oko 12.50 sati napao 49-godišnji pacijent, nezadovoljan njegovom molbom da dostavi dodatnu dokumentaciju

'Čovjek se liječio od PTSP-a 16 godina, a nakon pauze ponovno je počeo i želio je odmah da mu se dodijeli ocjena invalidnosti. Kad sam ga upozorio da treba barem godinu dana ponovnog liječenja, psihotest i uvjerenje o nesposobnosti za rad, počeo je prijetiti da 'zna on kako to ide, bilo bi riješeno da sam dao plavu kuvertu...'', prisjeća se Dujmović. Kad ga je zamolio da izađe i okrenuo se, čovjek ga je, kaže, oborio.

'To je bilo onako herojski, s leđa, udario me snažno točno u oko', kaže liječnik, koji je završio u bolnici u Koprivnici. Budući da od djetinjstva slabo vidi na lijevo oko, oštećenje desnoga, na koje je sad vidio samo sjene, izgleda kobno.

Policija je priopćila da će, po zaprimanju kvalifikacija ozljeda, protiv napadača, inače iz Kunovec Brega, slijediti daljnji postupci. Dujmovića to, kaže, čudi, jer je policiji iste večeri kazao da kao vještak dobro zna da su ove ozljede teške. Zgrada HZMO-a ima zaštitara koji je stigao brzo, no napadač je već pobjegao.