SREĆA U NESREĆI

Zaspao s cigaretom u ruci, s gorućeg kauča spasio ga susjed

22.12.2011 u 10:39

Bionic
Reading

S upaljenom cigaretom u ruci u svom stanu u zadarskom naselju Smiljevac noćas oko dva sata iza ponoći zaspao je 39-godišnjak. Probudio ga je požar nakon što je vatra zahvatila kauč. No, 39-godišnjak se, kako navodi policija, nagutao dima i pao na pod.

Pronašao ga je 26-godišnji susjed, koji je primijetio dim i provalio vrata stana. Spasio je 39-godišnjaka kojem je u požaru vatra zahvatila šaku. Nasreću prošao je samo s lakšim ozljedama, a požar u stanu su ugasili zadarski vatrogasci, koje je ponovno nazvao brižni susjed.

'Moja supruga se probudila i osjetila miris dima. Izašao sam u hodnik od ulaza i vidio dim i vatru. Zvali smo vatrogasce. Došao sam do susjedovih vrata koja su bila prevruća. U jednom trenutku sam istrčao vani otvoriti vrata ulaza, ali i po kamenje jer sam mu htio razbiti prozor, no od toga sam odustao i kada sam se vratio do susjedovih vrata začuo sam kako kašlje u stanu. Tada sam mu probio vrata od stana i vidio ga kako stoji. Rekao sam mu da izađe, no on mi je govorio da pričekam da ugasi vatru, Ipak sam ga uspio nagovoriti rekavši mu kako to neće moći sam i izašao je. Tada su došli vatrogasci i ugasili požar. Susjed je stalno govorio gdje ću sada živjeti. Nasreću nije teško stradao, ali mu je vatra uništila stan',  rekao je 26-godišnji Zadranin Mario Z., koji je spasio svog 39-godišnjeg susjeda u ulici Antuna Barca u Zadru.