NAGRAĐIVAN SEKSOM

Krim inspektor pao zbog šverca ljudima

09.04.2009 u 09:01

Bionic
Reading

Operativna akcija Rame, koju od sredine prosinca prošle godine provodi Policijska uprava međimurske u suradnji s Policijskom upravom Murska Sobota u Sloveniji, a kojoj je cilj bio otkrivanje osoba koje se bave krijumčarenjem ljudi iz Hrvatske, preko Mađarske, u Sloveniju, nastavljena je novim uhićenjima 22-godišnjeg muškarca iz Murskog Središća te 34-godišnjeg policijskog službenika Policijske postaje Mursko Središće

ČAKOVEC - "Policijski službenik uhićen je u utorak zbog sumnje da se udružio s osobama koje su krijumčarile strane državljane preko državne granice. Nakon osobne pretrage, te pretrage službenih prostorija koje je koristio, vozila i kuće, policajac je prepraćen u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu", rekao je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare načelnik Krim policije PU međimurske Darko Dragičević

Dragičević je dodao kako se trenutno provodi nadzor Policijske postaje u Murskom Središću, ali da se ne očekuju daljnja uhićenja nego evenutalne disciplinske mjere protiv pojedinih službenika.

Uhićeni policajac bio je službenik za obradu kriminaliteta u Policijskoj postaji Mursko Središće. Jutarnji list doznaje da je za svoj 'doprinos' dobivao novac od krijumčara, a uz to je nagrađivan i intimnim druženjima s jednom ženskom osobom.

Osim policajca uhićen je i 22-godišnjak iz Murskog Središća, također povezan s krijumčarenjem osoba preko državne granice. Dragičević je pojasnio kako se s njegovim uhićenjem čekalo budući da je muškarac bio na liječenju.

Višemjesečna akcija Rame kulminirala je krajem ožujka i početkom travnja kada je uhićeno pet osoba iz Murskog Središća i međimurskog naselja Sitnice, te jedna iz Peklenice, povezane sa slučajem krijumčarenja stranih osoba preko državne granice. U sklopu akcije uhićen je i muškarac iz Varaždinske županije koji je bio jedan od glavnih organizatora mreže krijumčarenja stranih državljana.

Međimurska policija izvijestila je i o rezultatima operativne akcije Bomboni u sklopu koje su uhićene tri osobe s međimurskog područja i jedna iz Varaždinske županije zbog preprodaje heroina, amfetamina i marihuane te još jedna osoba iz Zagreba, koja je bila dobavljač droge.

Ukupno je u sklopu akcije izvršeno devet zapljena opojnih droga na području Međimurja, dvije u Varaždinskoj županiji te jedna u Zagrebu.