Crna kronika NEGIRANJE KRIVNJE

Privedene šefice prijema i blagajne KBC-a Rijeka

  • Autor: tportal.hr
  • 9.4.2009 8:58:12
  • 9.4.2009 8:52:58

Šefica centralne blagajne riječkog KBC-a Jasna Kovačević i voditeljica prijamne kancelarije Klinike za ginekologiju i porodništvo Anamarija Pribanić, privedene su u Istražni centar riječkog Županijskog suda zbog 'nestanak' oko sto tisuća eura bolničkog novca, te im je određen 48 satni pritvor u riječkom zatvoru

RIJEKA - Kovačević se tereti za nesavjesno poslovanje, a Pribanić također za kršenje pravila službe jer je na njenom odjelu pronevjeren novac. Obje su privedene na saslušanje kod istražnog suca Duška Tišme u prisutnosti svojih odvjetnika, te su iznijele svoju obranu u kojoj negiraju krivnju, piše Jutarnji list.

Okrivljenu Jasnu Kovačević zastupala je odvjetnica Nina Vičević, a dok je obranu Anamarije Pribanić preuzeo poznati riječki odvjetnik Ljubiša Drageljević. Zbog novih odredbi ZKP-a nitko od sudionika istrage nije želio niti smio davati bilo kakve informacije, a kriminalistička obrada i dalje se nastavlja.

Očekuju se nove kaznene prijave koje će najvjerojatnije biti podnese protiv zaposlenica na samom prijemnom odjelu ginekologije, ali redovnim putem odnosno bez privođenja u Istražni centar.

Afera u riječkom KBC-u buknula je u ponedjeljak kada je ravnatelj riječkog KBC-a Herman Haller na tiskovnoj konferenciji objavio kako je internom istragom ustanovljeno da je nestalo oko sto tisuća eura novca naplaćenog od pacijenata za participaciju, pobačaje i prisustvo partnera na porodu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još