U HRVATSKOJ I NJEMAČKOJ

Prostitucijom morala odrađivati dug za frizerski salon

21.12.2011 u 12:46

Bionic
Reading

Nakon što nije mogla vratiti posuđenih četiri tisuća eura za otvaranje frizerskog salona, 20-godišnja djevojka morala je 48-godišnjem muškarcu otplatu duga 'odraditi' prostitucijom na području Zagreba i Vodica, kao i u gradiću Dierdorf na zapadu Njemačke

Tamo je pružala seksualne usluge prvo u privatnom stanu, a zatim u jednom od noćnih klubova u gradu. Na taj je način ne samo da je otplatila dug svodniku, nego je pohlepnom 48-godišnjaku zaradila 100 tisuća eura. Usluge prostitucije nesretna je djevojka u ime otplate duga pružala od kolovoza 2010. godine do listpoada ove godine, kada je svodnik pao u ruke zagrebačke policije.

Isti svodnik je po modelu 'dugovanja' prisilio na prostituciju i 23-godišnju djevojku kojoj je posudio 20.000 kuna i tjedan dana kasnije tražio povrat. Kako djevojka nije imala novaca, zaprijetio joj je i tražio da se bavi prostitucijom što je i dva mjeseca (od srpnja do rujna ove godine) činila te polovicu iznosa predavala osumnjičenom.

Svodnik nije bio zadovoljan zaradom pa je i ovu djevojku poslao u noćni klub u Dierhofu gdje je također pružala seksualne usluge i cijeli zarađeni iznos od 6800 € i 1500 kn predala svodniku.

Osumnjičeni 48-godišnjak je nakon dovršenog krim istraživanja prepraćen pritvorskom nadzorniku PUZ-a dok je Posebno izvješće dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu.