POLICIJA SAVJETUJE

Kako ne postati žrtva džepara u blagdanskim gužvama

20.12.2011 u 13:09

Bionic
Reading

Vrijeme blagdanskih gužvi ujedno je i vrijeme koje drski lopovi koriste za svoje aktivnosti pa je tako policija jučer na području Rijeke zabilježila nekoliko krađa u kojima su građani ostali bez novčanika, a time i bez novca, osobnih isprava i bankovnih kartica

Krađe su se dogodile na riječkoj Tržnici te u ugostiteljskim objektima na području Srdoča i Vojaka u Rijeci. Dvojica Riječana, starosti 37 i 77 godina, te 50-godišnjakinja iz Malinske oštećeni su sveukupno za oko 13.000 kuna.

Da biste smanjili mogućnost da postanete žrtvom krađe, policija savjetuje da novac i dokumente nikad ne ostavljate bez nadzora, posebno u gužvama, kao i da u kupovinu ne nosite veću količinu novca.

Nadalje, torbu valja držati zatvorenu i ispred sebe, a u gužvi skinuti ruksak i nositi ga ispred sebe. Torbu, novčanik, mobitel ili vrećice ne treba ostavljati na blagajnama, policama ili u kabinama trgovina, a novčanik ne valja nositi u stražnjem džepu.

Također, policija savjetuje da PIN broj nikad ne zapisujete na bankovnu karticu te da ceduljice s PIN brojem ne držite u novčaniku ili na drugim mjestima.