LOGIKA ODVJETNICE SLOKOVIĆ

Mamić nema dosjee, nego 'informacije iz raznih izvora'

20.12.2011 u 11:18

Bionic
Reading

Odvjetnica izvršnog direktora Dinama Zdravka Mamića izjavila je danas da njezin klijent u HTV-ovoj emisiji 'Nedjeljom u dva' nije čitao nikakve službene podatke iz policijske evidencije, već svoje zabilješke o dvojici Bad Blue Boysa koje je prikupio iz raznih neformalnih izvora

'Zdravko Mamić ne raspolaže nikakvim službenim dosjeima, a ono što je javno pročitao informacije su o pojedincima iz navijačke skupine BBB koje je sam prikupio od raznih ljudi i koje su uglavnom od ranije bile poznate', izjavila je Hini Mamićeva odvjetnica Jadranka Sloković, dodavši da je Mamićev jučerašnji razgovor s policijom bio kratak te da je ispitan kao svjedok u kriminalističkom istraživanju pokrenutom zbog odavanja službene tajne.

Kazala je da su bilješke koje je Mamić pročitao u HTV-ovoj emisiji poslužile i za njegovu kaznenu prijavu koju je podnio zbog nasilničkog ponašanja protiv nekolicine BBB-ovaca koji su prošlog tjedna upali na njegovu konferenciju za novinare, poručivši mu da je njegovo vrijeme gotovo.

'Prijavu smo podnijeli jer tražimo da policija istraži tko stoji iza prijetnji Mamiću i transparenata koji se mogu tumačiti kao pozivi na njegov linč', kazala je Sloković te dodala da se Mamić boji za sebe i svoju obitelj.

'Ovo su policijski dosjei od gospode koja hara', izjavio je Zdravko Mamić u 'Nedjeljom u dva' i s papira koje je donio sa sobom pročitao kaznena i prekršajna djela za koja su navodno prijavljena dvojica istaknutih Bad Blue Boysa, njegovih žestokih kritičara.

Državno odvjetništvo je odmah nakon emisije od policije zatražilo istragu kako bi se utvrdilo je li i na koji način Mamić došao u posjed službenih policijskih podataka, odnosno tko je odao službenu tajnu. Za to je kazneno djelo zapriječena zatvorska kazna od tri mjeseca do tri godine zatvora.