Crna kronika ZLOPORABA POLOŽAJA I OVLASTI

Vrhovni sud Polančecu umanjio kaznu za pet mjeseci

Vrhovni sud za pet mjeseci umanjio je kaznu Damiru Polančecu, bivšem ministru gospodarstva i bivšem potpredsjedniku Vlade kojeg je Županijski sud u Zagrebu u tzv. slučaju 'studija' nepravomoćno u listopadu 2010. osudio na 15 mjeseci zatvora zbog zlouporabe položaja i ovlasti

Usto Polančec zajedno s odvjetnikom Petrom Miletićem, kojem je prema optužnici isplatio pola milijuna kuna za nepotrebnu studiju, taj iznos mora vratiti. Vrhovni je sud sada kaznu umanjio za pet mjeseci, što znači da će bivši potpredsjednik Vlade, kojem se trenutačno sudi u slučaju Podravka, ići na izdržavanje 10-mjesečne kazne, piše Večernji list.

Polančec se inače branio da je radio u interesu države te da je isplata novca za studiju bila politička odluka, no takvoj obrani vijeće suca Turudića nije povjeravalo.

Osim u slučaju tzv. 'studije', Polančec je osuđen uvjetno uz rok kušnje na četiri godine i u tzv. slučaju 'reflektori'. Riječ je o slučaju u kojem se nagodio s USKOK-om. Premda se nagodio i priznao djelo, podnio je žalbu Vrhovnom sudu tražeći manju kaznu, no, kako se neslužbeno doznaje, i ta mu je žalba odbijena.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još