OBITELJ PO DRUGI PUT OSTALA BEZ KROVA NAD GLAVOM

Petogodišnjak u igri šibicama zapalio bakinu kuću

19.12.2011 u 15:57

Bionic
Reading

Obitelj Koprivčević iz Slavonskog Broda, kojoj je prije četiri godine zbog zapaljenja dječjih pelena izgorjela kuća, jučer je doživjela reprizu nesretnog događaja. Igra šibicama njihovog petogodišnjeg sina umalo je završila kobno za njega i još jedno mlađe dijete. U požaru koji je planuo jučer oko 10.30 sati nesretna šesteročlana obitelj po drugi je put ostala bez krova nad glavom. Potkrovni stan, koji su nakon prvog požara godinama obnavljali, ponovo je potpuno uništen, a vatra je progutala i čitav krov kuće. I dok se u drugim domovima sve priprema za nadolazeće blagdane, bračni par Koprivčević i njihovih četvero djece morali su u privremeni smještaj

Kako doznajemo, petogodišnji dječačić se jučer prije podne igrao na terasi kuće. Nitko očito nije primijetio da je dijete uzelo šibice. Jedna iskra bila je dovoljna da zapali drvenu stolariju, nakon čega se vatra počela brzo širiti stanom u potkrovlju kuće u kojemu je u tom trenutku bilo još jedno dijete.

Čim je ugledao dim i vatru, 17-godišnji rođak dojurio je iz prizemlja u potkrovlje te je u zadnji trenutak uspio iznijeti dvoje mališana iz vatrene buktinje koja je u tren oka uništila čitav potkrovni stan te progutala cijeli krov kuće.

Na lice mjesta ubrzo su stigli vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod koji su ugasili požar. No ni tu na nesreću nije kraj priče. Noćas oko 3.30 sati ista se kuća zapalila i po treći put.

Pretpostavlja se da je jak vjetar raspirio zaostale iskre te rasplamsao požar u već potpuno izgorjelom stanu nesretne šesteročlane obitelji, zbog čega su ponovno morali intervenirati vatrogasci. Jedina sreća u plimi nesreće koja je zadesila mladu brodsku obitelj je to što nitko u požarima nije ozlijeđen.

Podsjetimo, uzrok prvog požara u kojemu je 2007. izgorio potkrovni stan bračnog para Koprivčević bile su dječje pelene. Kako je tvrdio vatrogasni inspektor Damir Perković, pelene su se pod utjecajem vrućine i vlage zapalile, a požar se potom proširio na čitav stan i krovište.