LONAC OSTAO NA ŠTEDNJAKU

Ugušio se ugljičnim monoksidom iz opožarene kuhinje

16.12.2011 u 13:54

Bionic
Reading

Zoran Nišandžić (32) iz Vineža smrtno je stradao, kako se pretpostavlja, uslijed gušenja ugljičnim monoksidom, koji je u većoj koncentraciji nastao nakon što je u stanu u kojem je sam boravio izbio požar. Kako je izvijestila policija, ne navodeći ime nesretno stradalog mladića, požar je uzrokovalo zapaljenje posude na kombiniranom štednjaku

Naime, jučer oko 9.50 sati policija je zaprimila dojavu da je u mjestu Vinež kod Labina došlo do požara u stanu te da je jedna osoba stradala.

'Obavljenim očevidom, od strane očevidne ekipe Policijske uprave istarske u suradnji s inspektorom zaštite od požara, utvrđeno je kako je požar izbio u kuhinji, u predjelu električno-plinskog štednjaka', priopćila je PU istarska, navodeći da je požar prouzročilo zapaljenje posude za kuhanje, nakon čega se vatra proširila na ostale dijelove kuhinjskih elemenata.

Uslijed požara, došlo je i do stvaranja veće koncentracije ugljičnog monoksida u prostorijama stana, što je najvjerojatnije dovelo do smrti tog mladog čovjeka, no što je točan uzrok smrti sa sigurnošću će se utvrditi po obdukciji.

Naime, općinski državni odvjetnik naložio je da se tijelo preminulog muškarca preveze na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije.