Crna kronika POSRNULI PODUZETNIK

Šelebaj izašao iz Remetinca uz jamčevinu od 100.000 eura

Poduzetnik Vladimir Šelebaj Sellier izašao je danas oko 16 sati iz zatvora u Remetincu pošto je platio jamčevinu od 100 tisuća eura i založio kuću na otoku Hvaru

Sud je prihvatio ponuđenu jamčevinu i odlučio da se Šelebaj može braniti sa slobode u nastavku antikorupcijske istrage u slučaju 'Core Media'. Kao mjera opreza oduzeta mu je putovnica i određeno da se svaki ponedjeljak mora javiti sutkinji istrage Veri Polak-Presečki.

Da bi izišao iz zatvora, Šelebaj je morao predati novčani polog, a sud se trebao uknjižiti na založenu nekretninu, što je danas i provedeno. Uz to, osumnjičeni poduzetnik je na sudu dao izjavu kojom se obvezao da neće bježati i da će se odazivati na sudske pozive.

Šelebaj je u Remetincu od sredine listopada kad je uhićen s još četiri osobe. Poduzetnika, koji je u javnosti poznat i kao bivši suprug HTV-ove novinarke i urednice Dijane Čuljak, tereti se za zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju, to jest da je uz pomoć petero suosumnjičenih fiktivnim ugovorima i računima 'izvukao' šest milijuna kuna preko tvrtki Core Media i Media spot, a za više od tri milijuna kuna oštetio i državni proračun na račun podizanja uračunanog PDV-a.

Šelebaj ima i francusko državljanstvo.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još