NASILJE U VARAŽDINU

Glavom u čelo interventnog policajca

13.12.2011 u 12:43

Bionic
Reading

Dvojica izgrednika sukobili su se s policijskim službenicima Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske koji su izašli na teren kako bi uredovali po dojavi o narušavanju javnog reda i mira na Trgu Pavla Štoosa u Varaždinu

Tom prilikom je 39-godišnjak napao jednog policijskog službenika, i to tako da ga udario svojom glavom u čelo. Istovremeno je drugi izgrednik, maloljetnik u dobi od 14 godina, pokušao napasti drugog policijskog službenika, ali je on uspio izbjeći napad.

Uz uporabu sredstava prisile maloljetnik je savladan i doveden u prostorije Policijske uprave varaždinske, dok su dvojica policijskih službenika za to vrijeme pokušala savladati 39-godišnjaka. On je cijelo vrijeme pružao aktivni otpor te se na kraju uspio istrgnuti iz zahvata, nakon čega je pobjegao s mjesta događaja. Međutim, kasnije se sam javio policijskim službenicima Policijske postaje Varaždin.

U prostorije PU varaždinske pozvana je ekipa Hitne medicinske pomoći koja je utvrdila da je policijski službenik zadobio ozljedu u vidu natučenja u predjelu čela, dok 39-godišnjak i maloljetnik nisu zadobili ozljede prilikom uporabe prisile.

Protiv 39-godišnjaka policija podnosi kaznenu prijavu za napad na službenu osobu, a protiv 14-godišnjaka za kazneno djelo pomaganja.