PODMUKLO UBOJSTVO

Sisački trovači osuđeni na ukupno 55 godina zatvora

08.12.2011 u 15:23

Bionic
Reading

Dragomir Pavlović (37) i Gordana Laktašić (32), u javnosti poznatiji kao sisački trovači, proglašeni su krivima za smrt dvoje sugrađana koje su ubili na podmukao način i iz koristoljublja

Veliko vijeće Županijskog suda u Sisku nepravomoćno je osudilo Pavlovića za smrt sisačkog profesora Damira Zaimovića (62) na 22 godine zatvora te kao sudionika u ubojstvu Jadranke Podgoršek (47) na još 15 godina zatvora. Kazne su mu objedinjene 35-godišnju zatvorsku kaznu. Laktašić je također nepravomoćno osuđena za smrt Jadranke Podgoršek na 20 godina zatvora.

Kako je obrazložila predsjednica vijeća Snježana Mrkoci, njihova krivnja za kazneno djelo teškog ubojstva s ciljem prikrivanja drugog kaznenog djela nedvojbeno je utvrđena. Riječ je o podmuklom načinu jer žrtve nisu imale mogućnost obrane. U piće, odnosno hranu, stavljali su im tablete Leponexa, snažnog antidepresiva, od kojeg je Zaimović umro 10. srpnja 2010. godine, a Podgoršek 17. kolovoza iste godine.

Do pravomoćnosti presude produžen im je pritvor. Istodobno će im u jednakim dijelovima biti oduzeta nezakonita imovinska korist u ukupnom iznosu od 15.700 kuna, koju su stekli zloporabom kreditnih kartica ukradenih pokojnoj Jadranke Podgoršek.