GLUMAC VS. REDATELJ

'Pljuska Aliću bila je samo ohrabrenje'

07.04.2009 u 08:49

Bionic
Reading

Vizažistica Zvonimira Grgić u poodmakloj trudnoći svjedočila je pred sucem Zorislavom Kalebom o pljusci koju je Božidar Alić dobio od redatelja Branka Ivande na setu Ratkajevih. Ona kaže da ga Ivanda nije teško ozlijedio kako glumac tvrdi u tužbi

ZAGREB - Prisjetila se da je snimanje kasnilo zbog Alića koji nije htio snimati dok mu ne nađu njegov remen, a Ivanda ga je molio neka se odjene, da može snimati i bez remena jer ga svi čekaju. U svađi koja je planula Alić je Ivandi dobacio da je on već na umoru, a Ivanda, kojega svjedokinja nikad prije nije čula da povisuje glas, izgubio je kontrolu, izvještava Večernji list.

'Uhvatio ga je za odjeću, naslonio na staklenu stijenku i lagano ga pljusnuo desnom rukom po lijevoj strani lica. Pljuska nije bila jaka, nije odzvonila, zapravo ga je lagano udario prstima...'. Na pitanje suca znači li to da ga je 'pomazio', svjedokinja je odgovorila 'tak’ nekak’, to je bilo samo ohrabrenje za dalje'.

Sudac je pokušao učiniti sve da izmiri posvađene Alića i Ivandu, koji je ponovio je da je spreman ispričati se za pljusku i povući tužbe zbog klevete i za naknadu štete protiv Alića ako glumac kaže u sudnici da ga nije tukao. No, Alić zbog bolesti nije došao na ročište, kao ni njegova supruga koja je trebala svjedočiti. Alić je prijavljen i da je lažno prijavio Ivandu da ga je pretukao.