Crna kronika SLUŽBENO ISMIJANI 'HAKERI'

'Snimke nikada nisu ni bile na serverima DORH-a i USKOK-a'

  • Autor: A.Ž.
  • 2.12.2011 14:07:38
  • 2.12.2011 12:56:14

Snimke osumnjičenika nikada nisu bile pohranjene na serverima DORH-a ni USKOK-a, pa slijedom toga nisu mogle ni biti skinute s tih servera, koji nisu sigurnosno ugroženi ni na koji način, priopćili su DORH i USKOK na svojim stranicama nakon što se hakerska organizacija NullSecurity Croatia pohvalila da je s DORH-ovog servera skinula dio snimke prvoga svjedočenja Ive Sanadera pred uskočkim istražiteljima

Snimke prvih ispitivanja ne pohranjuju se na serverima USKOK-a, već isključivo na optičkim DVD medijima, podsjetili su u svojem priopćenju DORH i USKOK. Pored toga, ističu dalje, 'lokalna mreža USKOK-a koji se koristi za rad Ureda je i fizički izdvojena i nije povezana s javnim komunikacijskim mrežama. Ne može joj se pristupiti s interneta, pa nisu mogući bilo kakvi upadi u sustav preko interneta ili s komunikacijskih mreža dostupnih drugim osobama, pa tako i ostali serveri Državnog odvjetništva nisu sigurnosno ugroženi ni na koji način', uvjerava DORH nakon što su mu hakeri poručili da malo bolje zaštiti svoj server.

'Samo autorima takvih izričitih tvrdnji da je nešto procurilo iz Državnog odvjetništva, o činjenici o kojoj smo bezbroj puta upoznali javnost, da osumnjičenici i njihovi branitelji imaju pravo koje i koriste, kopiranja i presnimavanja spisa, pa i spisa u kojem se nalazi sporna snimka, poznati su razlozi ovakvih objeda. Državno odvjetništvo može samo naslućivati te razloge, ali za razliku od autora koji te tvrdnje iznose bez dokaza, ne može i nema pravo bilo koga prozivati. Kako je i u ovom slučaju Državno odvjetništvo zatražilo provođenje izvida, očekujemo da će se utvrditi identitet osoba koje su prekršile obvezu čuvanja tajnosti', zaključuju u svojem priopćenju DORH i USKOK.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još