TREBAO BITI U POPRAVNOM DOMU

Maloljetni delinkvent u Šibeniku mladiću slomio lubanju

Bionic
Reading

Dvadesetpetogodišnji Jure Kulaze iz Brodarice, i dalje je u kritičnom stanju u KBC Split, zbog ozljeda opasnih po život, koje mu je u subotu oko pet sati ujutro ispred noćnog kluba Inside na Biocima, nanio 17-godišnji maloljetni delinkvent iz Mandaline, javlja Radio Šibenik

Sedamnaestogodišnji A. A. udario ga je u potiljak, a kada se mladić onesviješten srušio na pod nastavio ga je cipelariti i udarati, piše Jutarnji list

Juri u pomoć nisu pristigli ni zaštitari, jer navodno nisu smjeli stupiti izvan noćnog kluba, ali njegovi prijatelji i rodbina tvrde kako su čak i sprečavali zvanje Hitne pomoći. Naime, maloljetnik se nije ni trebao nalaziti u prostorima noćnog kluba, pa su zaštitari htjeli izbjeći probleme, tvrde Jurini prijatelji.

Kada je konačno došla Hitna pomoć, Jure je već ima slomljenu lubanju. Dvije operacije u KBC Split kasnije nalazi se u induciranoj komi i bori se za život.

Nasilnik je na koncu priveden istražnom sucu pod sumnjom za pokušaj ubojstva. Protiv njega je dosad, saznajemo od Branka Ivića, glasnogovornika Županijskog suda u Šibeniku, podignuto 40-ak kaznenih prijava, među posljednjima i prijava za polijevanje benzinom maloljetnice.

Županijski sud je 31. listopada ove godine potvrdio i vratio Općinskom sudu, odluku o odgojnoj mjeri po kojoj je 17- godišnjak trebao biti smješten u odgojnu ustanovu Ivanec, gdje je upućen temeljem presude za opće opasnu radnju, samo jednu u brojnom nizu koje je ovaj delinkvent do sada počinio. Sustav je opet zakazao. Ovaj put pod objašnjenjem da u popravnom domu nije bilo raspoloživog smještaja.

Policija još utvrđuje okolnosti događaja, jer nadzorne kamere, koje bi odmah rasvijetlile što se zbilo ove subote, misteriozno nisu radile baš tu večer.