Crna kronika GRANIČNA KONTROLA

Afganistanci nelegalno ušli u Hrvatsku

Vukovarsko-srijemska policija uhitila je devetero državljana Afganistana, koji su noćas oko 3 sata zatečeni sjeverno od mjesta Tovarnik, nakon što su nezakonito iz Srbije prešli u Hrvatsku.

Zbog nezakonitog prelaska državne granice doneseno je Rješenje o njihovu protjerivanju iz Republike Hrvatske, određena zabrana ulaska i boravka u Hevatskoj te je pokrenut postupak povratka u Srbiju.

Prema podatcima Policijske uprave vukovarsko-srijemske, od početka godine do 20. studenoga u nezakonitom prelasku državne granice na području te policijske uprave zatačeno je i uhićeno ukupno 1.035 stranih državljana što predstavlja povećanje od čak 268 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je u nezakonitom prelasku granice uhićen 281 stranac.

Među uhićen stranim državljanima, najveći broj (656) imao je državljanstvo Afganistana, 201 Pakistana, te 31 Izraela (s područja palestinske samouprave).

Tijekom 2011. godine, u nezakonitom prelasku hrvatske državne granice na području PU vukovarsko-srijemske također su zatečeni i uhićeni i državljani Irana, Tunisa, Albanije, Kosova, Gruzije, Iraka, Maroka, Srbije, Makedonije, BiH, Turske, Libije, Sudana, Somalije, Francuske, Mianmara, Alžira, Moldove, Eritreije, Indije i Nepala.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još