POBJEGAO IZ ZATVORA

Srpski ubojica uhvaćen u Hrvatskoj

03.12.2008 u 09:21

Bionic
Reading

Mile Opačić (38), koji je zbog ubojstva osuđen na 14 godina zatvora, uhapšen je u ponedjeljak u Hrvatskoj, dan nakon što se sa zatvorskog vikenda nije vratio u zatvoru Srijemskoj Mitrovici

BEOGRAD - Za Opačićem je raspisana Intrpolova tjeralica, a sud u Zadru odredio mu je ekstradicioni pritvor, piše Blic

Opačić je na zatvorsku kaznu osuđen jer je 15. veljače 2001. u naselju Ribarevo kod Apatina hicima iz automatske puške usmrtio Miloša Čučilovića iz Prigrevice i ranio Miladina Miletića.

'Opačić i Čučilović su prethodno pili ispred lokalne trgovine, tu su se posvađali i potukli, a u obračun su se umiješali i Opačićevi roditelji i supruga. U jednom trenutku Opačić je uletio u stan, uzeo kalašnjikov, za koji nije imao dozvolu, a zatim u Čučilovića ispalio više hitaca.

Metak se najvjerojatnije odbio od betona i pogodio prolaznika Miletića u nogu, dok je Čučilović umro na putu do bolnice.

Poslije presude Opačić je poslan na izdržavanje kazne u zatvor u Srijemskoj Mitrovici, odakle je zbog sukoba s vođama zatvorskih klanova 2003. premješten u Požarevac. U zatvor u Srijemskoj Mitrovici vraćen je dvije godine kasnije, a vikendi na slobodi odobreni su mu u siječnju prošle godine.