GORNJA BISTRA

Tri puta zvali policiju prije ranjavanja susjeda

06.04.2009 u 08:54

Bionic
Reading

Vesna Princip, supruga 51-godišnjeg Mile Principa koji je u Gornjoj Bistri kod Zaprešića rafalima iz automatske puške izrešetao susjedovu kuću i pritom ranio 81-godišnju Mariju Lorenc i 12-godišnju djevojčicu, tvrdi da je tri puta zvala policiju, ali nisu došli

GORNJA BISTRA - 'Vidjela sam da neće biti dobro, da bi mogao napraviti zlo i sebi i drugima. Popio je, a pije po šaku tableta zbog PTSP-a. Došli su tek kada sam treći put nazvala policiju i rekla im: 'Čovječe, uzeo je pušku'. Sin i ja smo ga pokušali spriječiti i umiriti, ali to više nije bilo moguće', rekla je Vesna Princip za Jutarnji list.

Princip se nakon ranjavanja susjeda u subotu navečer zabarikadirao u kuću. Marija Lorenc koja je ranjena u nogu zadržana je u bolnici zbog teških ozljeda, dok je 12-godišnja djevojčica srećom 'samo' okrznuta, ali je ipak i ona ostala u Dječjoj bolnici u Klaićevoj.
Princip se predao tek nakon što su na mjesto događaja došli načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec i načelnik Gornje Bistre Krešimir Gulić, koje osobno poznaje.

Vesna Princip ispričala je da su problemi sa susjedima počeli jer su nasipali zemlju i podizali razinu svog terena, što je izazvalo slijevanje vode u njihovo dvorište. 'Podrum nam je pun vode. A kada su došli prije tri godine, Marija i njezina kći spavali su tri mjeseca kod nas i zajedno s nama jeli. Već smo zbog tog nasipanja zemlje zvali razne inspekcije, komunalne redare, pa i policiju. Nitko nije reagirao. Ne odobravam to što je moj suprug učinio. Samo želim reći da sve ovo traje već godinu dana. On je brižan otac, ali zbog PTSP-a pije lijekove, bio je tri puta na liječenju.

U subotu je popio i vidjela sam da neće biti dobro jer je vidio da susjedin brat opet kopa, ruši zemlju na susjednu parcelu i pušta vodu. Prvi sam put nazvala policiju oko 17.30, ali nisu reagirali. Muž je sjedio vani i gledao što susjed radi. Rekao mi je da njemu dam telefon. Nazvao je opet policiju i rekao im: 'Gospodo, dođite da se ne dogodi zlo!'. Nisu došli, nisu ga pitali ni adresu. Kasnije sam još jednom nazvala, ali mi je žena u policiji samo rekla kome se sve trebam obratiti zbog problema s vodom. Kad je uzeo pušku, već je bilo kasno. Nije pucao na djecu, nego na susjeda, koji je pobjegao u kuću. Bilo mu je žao, odmah je to rekao, kada je čuo da je ranio dijete. To je djevojčica iz susjedstva koja se igrala sa susjedovom kćerkom', ispričala je Vesna Princip.