OPTUŽUJE TAJNE SLUŽBE

Za 2 mil. kuna olakšan vlasnik Ličanke

05.04.2009 u 16:31

Bionic
Reading

Dok je danas kroz podne Karlo Starčević s obitelji bio na misi u župnoj crkvi sv. Ivana, nepoznati lopovi provalili su u njegovu pivovaru Ličanka i u dva stana njegove obitelji.

'Sve se desilo između 12 i 13,15 sati dok smo bili na svetoj misi. Provaljeno je u urede Pivovare i ukradena je informatička oprema, a iz stanova je ukradena gotovina i zlatnine supruge i kćeri. Grubo procjenjujem štetu na bar dva milijuna kuna. Imao sam gotovinu u eurima koju sam posudio da bih završio proširenje Pivovare u vrijednosti od tri milijuna eura', izjavio je preko policijske trake Karlo Starčević, vlasnik pivovare Ličanka koju je izgradio u Pazarištima prije 11 godina.

Na ulazu u Pivovaru danas u 15 sati bila je policijska patrola koja je osiguravala mjesto dogaðaja u iščekivanju ekipe za očevid koja treba stići iz Gospića.

Na okupu ispred Pivovare bila je cijela obitelj Starčević koja se prije desetak godina vratila iz Njemačke i nekoliko milijuna maraka uložila u proizvodnju piva koja zapošljava 14 radnika i proizvodi milijun litara piva godišnje.

'Već nekoliko mjeseci imam osjećaj da me prate i prisluškuju hrvatske tajne službe i ovo je rezultat njihovog rada. Žele me spriječiti u razvoju zavičaja. To nije uspjelo ni onima u bivšoj državi, a kamoli će uspjeti ovima danas', revoltirano je za Večernji list izjavio Starčević pitajući nas kako smo došli do Pazarišta začuđen što cesta nije blokirana zbog krađe.