TIJELO JOŠ NIJE PRONAĐENO

Paravinja napokon optužen za ubojstvo Antonije Bilić!

21.11.2011 u 14:32

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv Dragana Paravinje zbog ubojstva maloljetne Antonije Bilić i pokušaja silovanja 25-godišnjakinje - piše na stranicama Državnog odvjetništva

Paravinju se tereti da je oko 10 sati 7. lipnja 2011. na cesti Split - Drniš upravljao tegljačem iz smjera Splita prema Zagrebu i dolaskom na križanje ceste Split - Drniš - Zagreb kod mosta na rijeci Čikoli ugledao maloljetnicu Antoniju Bilić koja je stopirala, nakon

čega se kamionom okrenuo i stao te je povezao. Tereti ga se da se u jednom trenutku, vozeći prema Splitu, zaustavio u namjeri da sa maloljetnom Antonijom, protiv njene volje i uporabom sile ostvari spolni odnos. Kako u tome nije uspio, tvrdi DORH, u cilju da onemogući otkrivanje djela, usmrtio ju je te se potom odvezao do područja jezera Brljan na rijeci Krki i bacio njeno tijelo preko ograde u rijeku.

Paravinji se stavlja na teret da je oko 10 sati 28. lipnja 2010. na području Omiša, a nakon što je prethodno na južnom dijelu Splita kod benzinske postaje Lukoil u tegljač kojim je upravljao primio autostopisticu (1986.); u jednom trenutku zaustavio kamion na zemljanom proširenju uz cestu u namjeri da s njom protiv njene volje ostvari spolni odnos. Budući da u svojoj namjeri zbog niza okolnosti nije uspio, usprkos prijetnjama i uporabljenoj sili, oštećenicu je oko 12,30 sati ostavio kod Šestanovca.

TIJELO NIJE PRONAĐENO, ALI IMAJU PRIZNANJE

U optužnici je predloženo da se okrivljeniku produlji pritvor. Inače, prema poznatim informacijama iz policije, tijelo Antonije Bilić još nije pronađeno i za njime se i dalje traga. Tako je policija Antoniju Bilić prošloga tjedna tražila na području Karlovca i Ogulina.

Pretpostavlja da je optužnica podignuta na osnovi iskaza svjedoka, pronađenih dokaza i Paravinjinog priznanja ubojstva. Glasnogovornik Županijskog suda u Šibeniku nam nije mogao odgovoriti na pitanje na temelju kojih je točno dokaza podignuta optužnica protiv Paravinje.

Naime, ako nema tijela Antonije Bilić, DORH Paravinju može optužiti na osnovi priznanja koje je dao u BiH pred dvojicom odvjetnika koji su ga tada zastupali. Osim toga, navodno je iza sebe ostavio 'oproštajno' pismo i druge pisane dokaze koji potvrđuju da je počinio kazneno djelo. Što još DORH drži 'u rukavu', otkrit će se tijekom sudskog postupka.

'OBITELJ SE NE MOŽE POMIRITI S OVAKVOM ISTRAGOM'

'Obitelj Bilić ne može se pomiriti s ovakvim ishodom istrage!' rekao je odvjetnik Vinko Ljubičić koji zastupa obitelj Antonije Bilić. Kaže da je obitelj očekivala optužnicu protiv Paravinje, ali da nisu zadovoljni rezultatom istrage i predistražnim postupkom policije. 'Smatraju da se trebalo više učiniti kako bi se rasvijetlila sudbina Antonije Bilić', rekao je Ljubičić.

Odvjetnik Ljubičić kaže da je nedvojbeno da je za sudbinu Antonije Bilić odgovoran Paravinja, jer je jasno utvrđeno da je ona posljednji put viđena u njegovom kamionu, što je potvrdilo i vještačenje. Osim toga, smatra da priznanje koje je rekao i porekao, na sudu mora vrijediti.