ĐAKOVO

Petero klinaca prijavljeno zbog lažne dojave o bombi

03.04.2009 u 15:50

Bionic
Reading

Zbog nedavne lažne dojave o bombi u Obrtničkoj školi u Đakovu, protiv petero maloljetnih osoba s đakovačkog područja - četiriju djevojčica i jednog dječaka bit će podnesene kaznene prijave zbog širenja lažnih i uznemirujućih glasina, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava

Glasnogovornica Policijske uprve Edita Roterbauer rekla je na konferenciji za novinare da je petero maloljetnika, u dobi od 16 i 17 godina, 1. travnja sjedilo u jednom kafiću u Đakovu te pričalo o medijskim napisima o sličnim lažnim dojavama u osječkim školama što im se, kako navodi, učinilo zabavnim pa su se dogovorili da to učine i u svojoj školi u Đakovu.

Nakon što su toj Policijskoj upravi dojavili da je u školi postavljena bomba, pirotehničari su pregledom u ispražnjenoj školi utvrdili kako je riječ o lažnoj dojavi, rekla je Roterbauer i dodala da su za to djelo predviđene kazne od novčane do zatvorske kazne od tri godine.

Voditelj Odsjeka terorizma i ekstremnog nasilja te Policijske uprave Dinko Pirić izvijestio je da je ove godine to sedma lažna dojava o postavljenim eksplozivnim napravama na području te županije, od čega je razriješeno njih pet, a dvije se još istražuju.