HDZ PORUČUJE

Varaždinski gradonačelnik mora podnijeti ostavku!

13.11.2011 u 11:56

Bionic
Reading

Goran Habuš, koji je nakon preuzimanja dužnosti varaždinskoga gradonačelnika pozvao pročelnike da daju ostavke, treba sam podnijeti ostavku jer je nespojivo da dužnost gradonačelnika obnaša osoba koja vozi u teško pijanom stanju i još k tome skrivi prometnu nesreću, pa makar šteta bila mala, istaknuli su čelnici varaždinskog HDZ-a osvrćući se na prometnu nesreću novog varaždinskoga gradonačelnika koju je skrivio na Martinje

I HDZ-ovci voze alkoholizirani

I HDZ-ov načelnik jedne od općina iz Varaždinske županije ovih je dana skrivio je nesreću u kojoj je uništio vozilo. Međutim, nije poznato je li bio pri tome alkoholiziran, ni čijim je vozilom upravljao.

'O ovom slučaju ne znamo detalje, ali svatko mora snositi posljedice za ono što je napravio sukladno zakonu. HDZ je do sada u svim slučajevima, pa i mita i korupcije, dokazao da nema drukčije mjere za svoje članove', istaknuo je Herman.

Policija je, kako je podsjetio predsjednik varaždinskog HDZ-a Ivan Herman, nekoliko dana ranije putem svih mogućih medija upozoravala građane da ne piju i voze, odnosno da pijani ne sjedaju za volan i time ugrožavaju tuđe živote, ali to nekima opet nije bilo dovoljno.

'HNS često drži lekcije drugima o moralnoj odgovornosti, a ovo je primjer da pokažu kako se oni ponašaju i daju primjer drugima. Vožnja u teškom pijanom stanju u službenom vozilu izvan radnog vremena razlog je za ostavku. Osobna je odluka hoćemo li piti ili ne piti, ali nije osobna odluka u kakvoj smo funkciji i što obavljamo. Funkcija gradonačelnika i teško pijano stanje, a što je prema medicinskim kriterijima 1,6 promila, sigurno nije spojivo. Habuš se treba početi ponašati kao gradonačelnik, što nije slučaj u prvih desetak dana obnašanja te dužnosti. Svatko se mora ponašati u skladu s funkcijom. Habuš je postao javna osoba i svaka njegova riječ i postupak gleda se drukčije u odnosu na vrijeme kada je lutao šumom i šumskim drvoredima. Mladost i neiskustvo ne mogu biti isprike, jer bi to značilo da se i mladi liječnik može neodgovorno ponašati. Uostalom, nakon što se javiš za gradonačelnika, tvoje neiskustvo tvoj je osobni problem', istaknuo je Herman te napomenuo nije bilo ozlijeđenih u prometnoj, ali poučen njegovim mentorom Radimirom Čačićem, nije mu to prva ni zadnja nesreća.

Svatko tko se odluči za javnu funkciju, dodao je Ilija Ivezić, mora svoje ponašanje uskladiti s time.

'Ne znam je li se radilo o privatnoj ili službenoj obvezi te večeri, niti je li bilo putnih naloga. To su stvari koje trebaju otvoriti mjerodavne institucije. Međutim, ako je bilo službeno, gradonačelnik je trebao imati službenog vozača. Očigledno, mladost i neiskustvo doveli su ga u situaciju da tek što je sjeo u fotelju otvara pitanje svojih moralnih načela, ali i drugih posljedica', rekao je Ivezić te dodao da vjeruje kako je policija obavila svoj posao po zakonu, iako ne zna tko je vozio nakon nesreće ni zašto nije zadržan na otrežnjenju.