UCIJENILI VLASNIKA KLADIONICA

Wilhelm i Krivić osuđeni na godinu dana zbog iznude

03.04.2009 u 13:12

Bionic
Reading

Tihomir Wilhelm i Goran Krivić u Osijeku su nepravomoćno osuđeni na godinu dana zatvora zbog pokušaja iznude milijun kuna od vlasnika kladionica Ivana Žderića u srpnju 2004. godine

Wilhelm i Krivić su, prema optužnici, posjetili Žderića u njegovu uredu i zahtijevali isplatu dobitka od nevažećeg listića talijanskog lota. Žderić je objasnio kako im ne može isplatiti traženu svotu jer je listić uplaćen nakon izvlačenja brojeva, no Krivić mu je na to odgovorio da oni 'poštuju samo zakon ulice' te da 'o ekipi ovisi hoće li platiti toliko, ništa ili duplo i hoće li ga oteti ako odbije isplatu'.

Goran Krivić


Kao upozorenje, Krivić ga je podsjetio na slučaj Mate Ramljaka, tadašnjeg vlasnik Prve sportske kladionice, koji je u to vrijeme bio otet. Novac na kraju nisu dobili, spriječila ih je policija.

Krivić je u svojoj obrani isticao da nije prijetio Žderiću 'ekipom' nego je rekao da njihove probleme neće rješavati ekipa s ulice. Obojica su isticala da se ne osjećaju krivima, piše Slobodna Dalmacija. 'Nisam trebao iznuđivati novac jer sam poduzetan, a novca imam te ga dajem i u humanitarne svrhe', izjavio je u obrani Krivić.