NESREĆA KOD BJELOVARA

Jedinac na pragu punoljetnosti ustrijeljen u lovu

12.11.2011 u 21:37

Bionic
Reading

Maloljetnik na pragu punoljetnosti ubijen je danas oko 15.30 sati u šumi između naselja Lasovac i Ribnjačka nedaleko od Bjelovara

Prema neslužbenim informacijama, grupica mladića je toga poslijepodneva krenula u lov na divlje svinje, a maloljetnik, koji je uskoro trebao napuniti 18 godina, krenuo je s njima. Govori se da je u lovu trebao igrati ulogu goniča svinja. No očito je tijekom lova nešto krenulo po krivom te je maloljetnik ubijen hicem u glavu.

U OK Centru Policijske uprave Bjelovarsko-bilogorske rečeno nam je da je stigla dojava da je u šumi u Lasovcu pronađeno mrtvo tijelo muškarca. Dežurni u tom centru rekao je samo da je započet očevid koji osim policije vodi i Općinsko državno odvjetništvo. Nije mogao potvrditi je li zaista riječ o nesreći u lovu niti jesu li već poznati počinitelji. Tek je napomenuo da će više informacija biti kada završi očevid, odnosno tijekom današnjega prijepodneva.

Mladić je, navodno, bio sin jedinac, a vijesti o ovoj strašnoj tragediji proširile su se Lasovcem.

Nesreća u lovu, gdje nesretnim slučajem smrtno stradaju lovci, bilo je mnogo. Javnost se još sijeća slučaja od prije nekoliko godina kada je nedaleko od Velike Gorice otac ubio sina, slučaja u Grubišnom Polju kada je misleći da puca u vepra lovac nastrijelio rođenoga brata ili iz Donje Bistrice kod Zaprešića gdje je također lovac usmrtio kolegu iz lova.