BIVŠA MISS SREDOZEMLJA

Ana Grepo pronađena mrtva u kupaonici

12.11.2011 u 21:17

Bionic
Reading

Bila je lijepa i skromna, ali nije imala sreće u životu, kaže Regina Jeger, bivša vlasnica modne agencije, o Ani Grepo koju je u petak majka pronašla mrtvu u kadi. Upoznala ju je 1990. Tad 21-godišnja Osječanka prijavila se za Kraljicu Hrvatske i postala prva pratilja, a 1991. proglašena je za Miss Sredozemlja

Što je dovelo do prerane smrti Ane Grepo, kojoj je pravo ime bilo Ljiljana, trebala bi pokazati obdukcija u osječkom KBC-u u ponedjeljak, istog dana kad će u 14 sati na osječkom Novogradskom groblju biti posljednji ispraćaj bivše manekenske zvijezde. Ana Grepo se na početku 90-ih iz ratom pogođenog Osijeka preselila u Zagreb i radila kao manekenka. Često je išla u Milano. U njen jednosobni unajmljeni stan na Jarunu 1994. uselio se europski prvak u taekwondou i vlasnik popularnog zagrebačkog kafića Dragan Jurilj. Ana je za Gloriju ispričala da je godinama gledala prijateljice kako se zaljubljuju, udaju i rađaju djecu, a ona je strpljivo čekala svog princa. Našla ga je u Draganu.

'Za Dragana bih sve učinila, pa kad mi kaže da odjenem određenu haljinu, ja to i učinim. Osjećam se sigurnije', rekla je tada Grepo. Tijekom šestogodišnje veze povećala je usnice i grudi. Ana i Dragan bili su i poslovni suradnici. Nakon prekida on je zadržao koktel-bar, a ona butik. Brojni Anini poznanici iz svijeta mode kažu da ju je shrvalo to što ju je ostavio zbog šest godina mlađe Sunčice Lalić i da je nakon prekida s Juriljem nestala iz javnog života.

'Ne bih rekao da je propala zbog mene. Pa bila je u dugoj vezi s drugim. U 12 godina čuli smo se samo jednom, kad me nazvala da mi čestita na djetetu', rekao je VLM-u Jurilj, koji Anu nije vidio od prekida. Bogati i moćni muškarac s kojim je Ana bila u vezi 2002. i s kojim je živjela u Zagrebu i u inozemstvu, oženio se imućnom udovicom. Dok je bila s njim, Ana nije radila, a poslije se vratila modi i ostala u Zagrebu. Uvijek dotjerana ljepotica više nije imala butik. Nabavljala je robu za druge.

'Imala je predispozicije za uspjeh', kaže njena bivša kolegica Livija Butući.

Uvijek je bila pobožna, a posljednjih se godina okrenula vjeri. Starim poznanicima djelovala je izgubljeno. Prije pola godine vratila se u Osijek kako bi pomagala bolesnoj majci. U petak se njezina sestra Marica čula s njom oko devet sati ujutro. Naći su se trebale oko 11 sati. No Ana se otišla istuširati i iz kupaonice više nije izišla. Tužnu vijest o smrti mlađe sestre Marici Zuzjak javio je suprug. 'Strašno smo tužni, u šoku.

Mama joj je uvijek govorila da ne zatvara vrata kupaonice, no ona ih je tog dana zatvorila, a rešetka na ventilatoru kupaonice bila je spuštena', kaže shrvana sestra Marica, uvjerena da je Anu usmrtio ugljikov monoksid. Anina obitelj – još jedna sestra, Snježana, i brat Josip - odbacuju svaku drugu verziju, pa i nagađanja o samoubojstvu. Ana je, kaže Marica, u posljednje vrijeme govorila da bi se željela vratiti u Zagreb, no odlazak iz Osijeka, gdje se brinula za 82-godišnju majku u čijem je jednosobnom stanu i skončala, odgađala je upravo zbog ljubavi prema obitelji.

'Htjela je biti s nama', kaže sestra.