ILEGALNI PRIKLJUČCI ZA VODU

Uhićeni djelatnici Vodoopskrbe oštetili Holding i grad za 7,5 mil. kuna

11.11.2011 u 12:50

Bionic
Reading

Petero djelatnika Holdingove podružnice Vodoopskrba nalaze se u pritvoru zagrebačke policije nakon što su jučer uhićeni zbog zloporabe položaja i ovlasti, čime su Holding oštetili za 6,4, a Grad Zagreb za 1,2 milijuna kuna

Kriminalna visokopozicionirana petorka: M. J. (1969), V. Č. (1956), M. P. S. (1957), J. H. (1953) i Đ. S. (1954) od 2008. godine na zagrebačku vodovodnu mrežu nezakonito su priključili 936 priključaka.

Ovaj broj spornih priključaka najvjerojatnije i nije konačan, kao ni broj osoba koji je sudjelovao u dobro uigranoj mreži u Vodoopkskrbi. Naime, Marko Mikulić, načelnik sektora krim policije, rekao je na konferenciji za novinare da policija utvrditi je li mreža bila i šira te se usredotočiti na period prije 2008. godine.

Petorka, koja trenutno čeka ispitivanje u Županijskom državnom odvjetništvu troškove priključaka izvodila je na trošak poduzeća dok su novčanu naknadu od naručitelja zadržavali za sebe i dijelili. Koliko su od ukupno 7,5 milijuna kuna strpali u džepove, Mikulić nije mogao precizirati.

Građani i pravne osobe koje su platili ilegalne priključke korisniji su policiji kao svjedoci, rekao je načelnik sektora krim policije, no hoće li morati svoje priključke opet platiti, ovog puta legalno, nije u nadležnosti policije.

Vodoopksrba će utvrditi hoće li poništiti takve priključke, obustaviti isporuku ili nešto slično. No, Mikulić je napomenuo kako su vlasnici nelegalnih priključaka uredno osumnjičenici upisivali u evidenciju korisnika te su oni uredno podmirivali svoje troškove.