USTRAJE U UVRIJEĐENOSTI

Horvatinčić odbio mirenje sa Celakoskim

10.11.2011 u 16:27

Bionic
Reading

Zagrebački poduzetnik Tomislav Horvatinčić odbio se danas na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu pomiriti s Teodorom Celakoskim iz udruge Pravo na grad kojega je privatno tužio zbog klevete pa je sudac novo ročište zakazao za 14. prosinca.

'Ni pod jednim uvjetom ne želim mirenje', rekao je Horvatinčić koji je tužio Celakoskog jer je lani u lipnju izrazio sumnju da je Horvatinčić od zagrebačkog kriminalnog miljea posudio 15 milijuna eura koje je zatim posudio svojoj Hoto grupi za dobivanje kredita za nastavak gradnje kompleksa Cvjetni prolaz.

Celakoski je, naime, lani u lipnju najavio na konferenciji za novinare da će od Ureda za spriječavanje pranja novca zatražiti da istraži porijeklo 15 milijuna eura navodno posuđenih Horvatinčiću.

Nakon neuspjelog mirenja Celakoski je izjavio novinarima da mirenje ne bi prihvatio ni u slučaju da je ponuđeno. Ustvrdio je da su radili u javnom interesu i da nisu ni na koji način postupali s ciljem klevetanja nego s ciljem ispitivanja okolnosti transakcija.

"Smatramo da su informacije koje smo dobili vjerodostojne i da Horvatinčić nema sredstva koje je navodno posudio svojoj tvrtki", kazao je Celakoski iz udruge Pravo na grad koja je zajedno sa Zelenom akcijom lani organizirala niz prosvjeda zbog izgradnje kompleksa Cvjetni prolaz u Varšavskoj na djelu javne površine.

Horvatinčić, koji je ovog ljeta proveo u šibenskom pritvoru mjesec dana jer se svojim gliserom zabio u jedrilicu, pri čemu je poginulo dvoje talijanskih nautičara, na sud je došao s odvjetnikom, no nitko od njih nije dao izjavu novinarima.

Novo ročište sudac Nenad Lukić održat će 14. prosinca kada bi Horvatinčić i Celakoski trebali dati iskaze.