KORUMPIRANI POLICAJAC

Sin Bajićevog zamjenika uvjetno kažnjen za primanje mita

08.11.2011 u 09:21

Bionic
Reading

Policajac Davor Novosel, sin zamjenika glavnog državnog odvjetnika Dragana Novosela, jučer je osuđen zbog primanja mita! Naime, pristao je na nagodbu s USKOK-om i priznao krivnju za primanje 300 kuna mita od vozačice koju je ljetos zaustavio, piše Novi list

Tako je bez puno medijske pozornosti riješen za domaće pravosuđe vrlo osjetljiv slučaj, prije svega zato što je u pitanju sin zamjenika Mladena Bajića i što je kao policijski službenik koji bi trebao štititi zakon i red uhvaćen s prstima u korupciji.

Kako je optužno vijeće pred vijećem Županijskog suda u Zagrebu kojim je predsjedao sudac Ivan Turudić održano iza zatvorenih vrata, detalji postupka nisu poznati. Tek nam je potvrđeno da je mlađi Novosel kažnjen uvjetno sa 11 mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine. Istim sporazumom s USKOK-om izrečena mu je i zabrana obavljanja policijskog zvanja od dvije godine. Oduzeto mu je i mito što ga je primio, prenosi Novi list

A radilo se o 300 kuna što ih je dobio od vozačice koju je u prometnom prekršaju uhvatio 22. srpnja ove godine. Radio je u kontroli prometa na području Medveščaka, jer je bio zaposlen u V. policijskoj postaji koja pokriva taj teren. Vozačica ga je uspjela nagovoriti da joj oprosti kaznu za počinjeni prekršaj, no Novosel ipak to nije želio učiniti dragovoljno, bez ikakve koristi za sebe. Tražio je od vozačice 300 kuna mita. Ona je na to, budući da se radilo o manjem iznosu od onog predviđenog za novčanu kaznu što ju je izbjegla, na kraju i pristala. No kako nije imala novac kod sebe, korumpirani policajac pričekao ju je dok je podizala novac na obližnjem bankomatu.

Poljuljana grižnjom savjesti vozačica je nakon povratka kući sve ispričala svom suprugu te su zajedno odlučili prijaviti policajca za primanje mita.