U ISTRI

Stradala dva motociklista; jedan bez vozačke, drugi pijan

07.11.2011 u 15:23

Bionic
Reading

Dva motociklista teško su ozlijeđena u dvjema prometnim nesrećama koje su se dogodile ovoga vikenda u Istri

Naime, jučer oko 4,25 sati dogodila se prometna nesreća na kolniku državne ceste Baderna – Pazin, kada je 43-godišnji Pazinjanin bez položenog vozačkog ispita upravljao motociklom marke Kymco 250 prema Pazinu. U jednom trenutku je na nizbrdici, najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio nadzor nad motociklom.

Prednjim dijelom motocikla udario je prvo u zaštitni branik, a potom i u betonsku ogradu mosta, nakon čega je preletio preko ograde u kanal za oborinske vode, a motocikl je nastavio kliziti po kolniku. Pazinjanin je u nesreći teško ozlijeđen, a zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, slijedi mu optužni prijedlog.

Druga prometna nesreća s teškim posljedicama dogodila se u subotu oko 3,50 sati u ulici San Marco u Labinu, kada je 31-godišnji Labinjanin, upravljajući mopedom pod utjecajem alkohola od 1,63 promila, dolaskom u blagi, desni zavoj, izgubio kontrolu nad mopedom Peugeot Speedfight i prešao na suprotnu stranu kolnika. Moped je prednjim dijelom udario u povišeni nogostup, nakon čega su vozač i suvozač pali na kolnik.

Vozač je u nesreći lakše ozlijeđen, dok je njegov 30-godišnji suvozač iz Raše zadobio teške tjelesne ozljede. Kako je izvijestila PU istarska, protiv vozača mopeda slijedi podnošenje kaznene prijave zbog izazivanja prometne nesreće.