ARSENALI PO KUĆAMA

Zapljena snajpera, bombi, pištolja

02.04.2009 u 15:33

Bionic
Reading

Osam optičkih nišana i šest pušaka policija je pronašla u kući u izgradnji u selu u blizini Bjelovara

Oružje je kuću, koja pripada jednom od članova njegove obitelji, sakrio 42-godišnji muškarac. Nađeno je i 486 komada različitoga streljiva, lovački nož, višenamjenska kliješta vojne namjene te baterijska lampa s AC/DC adapterom. Kriminalističkom obradom, o čijem je rezultatu policija izvijestila u četvrtak, utvrđeno je da je 42-godišnjak oružje i ostale predmete nabavio u duljem razdoblju. Budući da je sve to imao bez dozvole, protiv njega slijedi kaznena prijava.

Bjelovarska policija u srijedu je pronašla još skrivenoga oružja, streljiva i eksploziva. Pretragom obiteljske kuće 80-godišnjaka u Bjelovaru i njegove vikendice na području Kapele, petnaestak kilometara udaljene od Bjelovara, pronađeni su pištolj i automatski pištolj Škorpion s tri pripadajuća spremnika.

Nađene su i tri ručne bombe M-75, 428 komada pištoljskoga i 237 komada puščanoga streljiva raznih kalibara, četiri spremnika i jedan nož za automatsku pušku, 12 vježbovnih inicijalno detonatorskih kapisli, pet markirnih metkića za vježbovne minobacačke mine i jedna vježbovna kumulativna mina. I protiv 80-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog nedozvoljenoga posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, piše Slobodna Dalmacija.