NOVI POKUŠAJ OTMICE?

Djevojčicu mamili da uđe u tamni kombi

26.10.2011 u 10:50

Bionic
Reading

Famozni tamni kombi za čijim je volanom ćelavi muškarac ponovno sije strah u okolici Zagreba. Naime, 12-godišnju djevojčicu u ponedjeljak je kod Svetog Ivana Zeline pokušao oteti par iz kombija

Djevojčica je pješačila do škole u Bedenici kad se pokraj nje zaustavio tamniji kombi, za čijim je volanom bio ćelavi muškarac, star oko 35 godina. Kraj njega je sjedila žena duge i ravne crvene kose. 'Otvorio je vrata i rekao: 'Dođi, dođi, dat ćemo ti čokoladicu.' Bilo me strah čim sam ih vidjela', kazala je djevojčica, pišu 24sata.

'Odmah sam pozvao policiju. Došao je i posebni inspektor. Većina djece ima organiziran prijevoz jer nema nogostupa i ceste su neosvijetljene, ali oni koji su blizu idu pješice', kaže ravnatelj škole Krunoslav Ujlaki.

Navodno je policija bila u tamošnjoj pošti provjeriti je li kamera snimila vozilo. U policiji su rekli da slučaj ne shvaćaju olako te da će znati više nakon istrage. Ovaj se slučaj povezuje s onim iz Vojnića, gdje je šestogodišnjakinja nagovarana da uđe u vozilo.

U Ogulinu, Dugoj Resi i Generalskom Stolu slatkišima su nagovarali djecu da uđu u vozila. I kraj škole u Vrbovcu motao se crni kombi. Navodno su mamili i dječake kraj Dugog Sela. Roditelji dvojice dječaka, koji se ne poznaju, policiji su prijavili pokušaj otmice.