PRITVORENA I MAMIĆEVA FRIZERKA

Naručitelj otmice Hanžekovićeva zeta u bijegu

25.10.2011 u 15:15

Bionic
Reading

Sedam mjeseci nakon neuspjele otmice Krešimira Čorka (37), bivšeg šefa tvrtke Jadran-nautika i zeta poznatoga zagrebačkog odvjetnika Marijana Hanžekovića, policija je uhitila šestero sumnjivaca, od kojih je troje zadržano u jednomjesečnome istražnom zatvoru, a za navodnim organizatorom Goranom S. raspisana je tjeralica

Zagrebačka policija potvrdila je da je za pokušaj otmice osumnjičila četiri osobe, jedna žena je prijavljena za pomaganje u otmici, a dvojica osumnjičenika za pomaganje nakon počinjenoga kaznenog djela.

O imenima osumnjičenih u policiji nisu željeli govoriti, no, kako se doznaje, navodni organizator otmice je 44-godišnji Goran S., trgovac umjetninama koji je policiji otprije poznat. Za njim je raspisana tjeralica, a mediji nagađaju da je trenutačno u Južnoj Americi.

Još se ne zna koliku su otkupninu otmičari namjeravali tražiti. Motiv otmice još nije točno utvrđen, no poznato je da su se navodni organizator i žrtva poznavali. Navodno su se dogovorili o nekakvom zajedničkom poslu koji nije realiziran, pa se pretpostavlja da bi motiv mogao proizlaziti upravo iz toga.

Među šestero uhićenih je i nevjenčana supruga odbjegloga Gorana S., koja je s još dvojicom osumnjičenih sinoć ispitana u istražnome centru zagrebačkoga Županijskog suda i zadržana u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega, uništavanja dokaza i utjecaja na svjedoke te ponavljanja kaznenog djela. Prema pisanju medija pritvorena je poznata zagrebačka frizerka u čijem se salonu šišaju, primjerice Zdravko Mamić i Ćiro Blažević.

Troje suosumnjičenih branit će se sa slobode.

Pokušaj otmice dogodio se u noći sa 22. na 23. ožujka na zagrebačkome Zelenom trgu, kada su Krešimira Čorka trojica maskiranih muškaraca, uz udarce i prijetnje pištoljem, pokušali ugurati u ukradeni osobni automobil Mercedes. No, kako se Čorak opirao i počeo vikati, što su čuli stanari i prolaznici, otmičari su odustali i pobjegli. Čorak je pritom lakše ozlijeđen.

Mediji nagađaju da su upravo tragovi pronađeni u automobilu doveli do sumnjivaca te da je osumnjičena Bernarda Č. uhićena na graničnome prijelazu Bregani na izlasku iz zemlje. Navodno je kod nje pronađeno oko 20.000 eura koje je namjeravala predati organizatoru otmice koji iza sebe ima 50-ak kaznenih prijava, uglavnom zbog imovinskog kriminala. Prije šest godina bio je i uhićen zbog sumnje da je bio umiješan u krađu 150 slika Otona Glihe, vrijednih oko 10 milijuna eura, iz stana umjetnikove nasljednice Irene Bašić.