Crna kronika GOSPODARSKI KRIMINAL

Sindikalisti HŽ-a pronevjerili 263 tisuće kuna

Policajci Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom riječkih sindikalista, starosti 44 i 48 godina, zbog počinjenja više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta

Utvrdili su da je 44-godišnjak kao blagajnik riječke sindikalne podružnice javnog poduzeća od siječnja 2007. do prosinca 2010. godine u više navrata prisvojio novac iz sindikalne blagajne, oštetivši podružnicu za 263.472 kuna. Neslužbeno doznajemo da se radi o jednom od sindikata HŽ-a.

Njegov kolega kao sindikalni povjerenik u istom vremenskom razdoblju nije nadzirao rad blagajnika niti je podnosio propisana financijska izvješća te nije evidentirao sve izdatke u poslovnoj dokumentaciji koju je bio obvezan voditi.

Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djela pronevjere prijavljen je 44-godišnji blagajnik, dok je 48-godišnji sindikalni povjerenik prijavljen za kazneno djelo nesavjesno poslovanje. Obojici ide i prijava za kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još