SNIMKA BRUTALNOG PRIVOĐENJA

Djeca vrište dok im policija na silu privodi oca

17.10.2011 u 09:44

Bionic
Reading

Pokret Građanska solidarnost jučer je na YouTube postavio snimku na kojoj se vidi kako dvojica policijskih službenika bez značke, naloga i obrazloženja brutalno upadaju na privatni posjed te prisilno uhićuju Sinišu Krčmareka

Pred očima uplakane i prestrašene malodobne djece i užasnute supruge dvojica policajaca u uniformi na silu su Krčmareku stavljali lisice. 'Gospoda su odbila reći zašto su došli, nisu pokazali nalog, jednostavno su ušli u dvorište i odveli Sinišu na silu. 'Razgovarat ćemo u našoj kući, a ne u vašoj', samo su rekli. Bili su nasilni i bezobrazni', kazala je za Index.hr Krčmarekova supruga.

Prema informacijama Građanske solidarnosti, Krčmarek je u subotu bio organizacijski redar događaja 15.O Occupy Zagreb. Hrvatski je branitelj od 1990. godine, invalid Domovinskog rata, član Hvidre i još brojnih drugih udruga.

Krčmarek inače kontinuirano sudjeluje u velikom broju građanskih inicijativa kao što su čišćenje vodocrpilišta u Velikoj Kosnici, uređenje obala rijeke Kupe u svrhu razvoja turizma, sadnja voćaka po urbanim sredinama te sudjeluje u organiziranju niza humanitarnih akcija.

Policija: Krčmarekova djeca susjede su gađala zračnom puškom

Iz zagrebačke policije doznajemo kako uhićenje nema veze Krčmarekovom prosvjednom i građanskom aktivnošću. Naime, policiju su zvali susjedi jer su ih Krčmarekova djeca navodno gađala zračnom puškom dok im je otac bio u dvorištu.

On je doveden u službene prostorije zbog remećenja javnog reda i mira tj. zbog vrijeđanja policajaca te zbog činjenice da se nije želio legitimirati tj. policajcima predočiti osobnu iskaznicu. Nakon 'natezanja' koje je vidljivo na snimci, dolazi još jedan policijski službenik koji razgovara s Krčmarekom te on bez sredstava prisile pristaje otići u policijsku postaju gdje je pritvoren u jedinici za zadržavanje.

Iz PUZ-a nas uvjeravaju kako nema govora o tome da policajci nisu imali značke jer ih oni uvijek imaju kod sebe, a nalog u ovakvim slučajevima nije potreban.

Uhićenje Siniše Krčmareka