AFERA CORE MEDIA

Šelebaju mjesec dana istražnog zatvora

15.10.2011 u 09:32

Bionic
Reading

Poduzetnik Vladimir Šelebaj-Sellier i još četiri osobe osumnjičene su za malverzacije "teške" više od devet milijuna kuna, a nakon gotovo trosatnog ispitivanja večeras im je određen jednomjesečni istražni zatvora.

Šelebaj i ostali osumnjičeni dovedeni su u petak oko 19,30 sati s lisicama na rukama kod dežurne sutkinje istrage zagrebačkog Županijskog suda Vere Polak-Presečki koja ih je saslušavala gotovo tri sata, nakon čega je udovoljila zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva i osumnjičenima odredila jednomjesečni istražni zatvor.

Šelebaja, koji je u javnosti poznat i kao bivši suprug HTV-ove novinarske i urednice Dijane Čuljak, tužiteljstvo tereti za zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju, to jest da je uz pomoć petero suosumnjičenih fiktivnim ugovorima i računima 'izvukao' šest milijuna kuna preko tvrtki Core Media i Media spot, a za više od tri milijuna kuna oštetio i državni proračun na račun podizanja uračunatog PDV-a.

U nezakonitostima su mu navodno pomagali Tonček Mandić (51), Igor Šumaković (35), Vlado Bučan (60) te Kristina Cikač (36) koja radi kao producentica na HRT-u. Riječ je o vlasnicima i suvlasnicima tvrtki koje su navodno fiktivno poslovale s Core Mediom i Media spotom i izdavali fiktivne račune na temelju kojih je Šelebaj 'izvlačio' novac iz dviju tvrtki.

Šelebaj će u istražnom zatvoru u Remetincu idućih mjesec dana ostati zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela te opasnosti od bijega, budući ima i francusko državljanstvo. Ostalima je zatvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a Bučanu i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Sutkinja istrage nije željela govoriti za što se točno terete osumnjičeni, odnosno zbog čega je protiv njih tužiteljstvo pokrenulo istragu u kojoj će se saslušati 20-ak svjedoka.