Crna kronika PRIMANJE MITA?

Pešutiću mjesec dana pritvora

Sutkinja istrage Županijskog suda u Rijeci Ksenija Zorc odredila je Robertu Pešutiću, sucu splitskog Općinskog suda, osumnjičenu za primanje mita, pomaganja u primanju mita i zlouporabu položaja i ovlasti, zadržavanje u pritvoru od mjesec dana, izviješćeno je sa županijskog suda

Pešutiću je pritvor određen zbog sprječavanja opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke. Zahtjev Pešutićeva branitelja da se odredi jamstvo nije prihvaćen jer je ocijenjeno da se svrha istražnog zatvora ne može ostvariti drugom, blažom mjerom, stoji u priopćenju riječkoga suda.

Postupak je prebačen sa Županijskog suda u Splitu na riječki sud na temelju rješenja Vrhovnog suda, na prijedlog glavnog državnog odvjetnika.

Uz Roberta Pešutića osumnjičeni su sudac Ante Unković te Nada Karin, Gabrijela Soldo i Gordan Bičak zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela primanja mita i zlouporabe položaja i ovlasti. USKOK-ov zahtjev za pritvaranje Pešutića odobrilo je i Državno sudbeno vijeće, priopćio je sud u Rijeci.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još