KOD PLOVANIJE

Ukradenim autom kanili ilegalno ući u EU

10.10.2011 u 14:05

Bionic
Reading

Bujska je policija spriječila pokušaj ilegalnog prelaska granice dvojice državljana Kosova, starosti 23 i 32 godine. Dvojac je ilegalno ušao u Hrvatsku, a kanio je ukradenim automobilom dovesti se do Slovenije, no zaradio je kaznenu prijavu za krađu vozila i protjerivanje iz Hrvatske

Na nerazvrstanoj cesti koja vodi od mjesta Škudelin prema graničnom prijelazu Plovanija policija je u subotu oko 4 sata zaustavila slovensko vozilo Daewoo Matiz, u kojem je na mjestu vozača zatečen 23-godišnji Kosovar, dok je njegov suputnik, ugledavši policiju, pobjegao u šumu odmah po zaustavljanju vozila. No sat kasnije 32-godišnjak je spriječen u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice.

'Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su dvojica državljana Kosova u petak u noćnim satima, u blizini graničnog prijelaza Maljevac, pješice, preko šume, nezakonito ušla u Republiku Hrvatsku, nakon čega su autobusom došli do Buja. Iz Buja su potom nastavili pješice do naselja Bužin, gdje su pronašli otključani Daewoo, vlasništvo 55-godišnjaka iz Buja', izvijestila je PU istarska.

Protiv dvojice državljana Kosova podnesena je kaznena prijava za oduzimanje vozila, a zbog prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice i Zakona o strancima protjerani su iz Republike Hrvatske i prisilno udaljeni u Bosnu i Hercegovinu.