Crna kronika DRŽAVNI TAJNIK MUP-A

Buconjić ipak neće svjedočiti u 'velikom maestru'

  • Autor: Hina
  • 30.3.2009 14:55:09
  • 30.3.2009 14:46:19

Državni tajnik Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Ivica Buconjić ipak neće biti ispitan kao svjedok u slučaju 'veliki maestro', pa će od državnih dužnosnika u ovom antikorupcijskom postupku u travnju svjedočiti jedino potpredsjednik Vlade Damir Polančec

Branitelj prvooptuženog Josipa Matanovića, bivšeg potpredsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP), danas je odustao od zahtjeva za Buconjićevim svjedočenjem jer je sud, nakon nekoliko ponovljenih zahtjeva, prihvatio prijedlog obrane da se kao svjedok ispita potpredsjednik Vlade Polančec.

Dvojicu dužnosnika u svom je svjedočenju spomenuo direktor i većinski vlasnik Osječke pivovare Ivan Komak, tvrdeći da su na sastanku gdje je Matanovića prvi put prozvao zbog mita, uz bivšeg predsjednika Fonda Grgu Ivezića, bili Polančec te Buconjić.

Suđenje bivšim dužnosnicima Fonda i ostalim optuženicima danas je nastavljeno svjedočenjem javne bilježnice Željke Miroslavac. U njenom je uredu sastavljen ugovor o depozitu 150 tisuća eura koje je Matanović trebao dobiti ako navodnim investitorima, koje je predstavljao USKOK-ov pouzdanik Joško Kuzmanić, dogovori izgradnju lukszunih apartmana na zemljištu bivše ciglane u Ninu.

Svjedokinja se prisjetila da je uz Kuzmanića zbog spornog ugovora u njen ured došao i optuženi odvjetnik Juraj Parazajder te da je novac u slučaju nerealizacije posla trebao biti vraćen Kuzmaniću, koji ga je i donio u ured.

Svjedočila je i bivša pročelnica Odjela za razvoj i infrastrukturu Zadarske županije Nevenka Marinović koja je za razliku od svjedočenja u istrazi rekla da se prvooptuženi Matanović, raspitujući se o mogućnosti gradnje na zemljištu bivše ciglane u Ninu, predstavio kao predsjednik HFP-a. Suđenje se nastavlja 15. travnja.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još