MEĐU HULIGANIMA I MALOLJETNICI

Desetak Puljana obračunavalo se šakama, alatima i noževima

06.10.2011 u 13:34

Bionic
Reading

U krvavoj tučnjavi u stambenoj zgradi u Koparskoj ulici, koja se dogodila u utorak u poslijepodnevnim satima, četvorica mladića su ozlijeđena, među kojima dvojica maloljetnika

Kako je izvijestila PU istarska, policija je zaprimila dojavu oko 15.40 sati, a u zgradi je zatečeno više mladih Puljana, starosti od 16 do 26 godina. Jedan maloljetnik se sumnjiči za kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju, a 22-godišnji Puljanin za nanošenje tjelesne ozljede.

Prema izvješću policije, u stanu u Koparskoj ulici nalazili su se 19-godišnji korisnik stana i 22-godišnjak iz Pule, kad su na vrata stana počela lupati četvorica mladića, dvojica maloljetnih hrvatskih državljana te 21-godišnjak i 26-godišnjak iz Pule. Mladići su došli 'opremljeni' s više komada hladnog oružja i alata, pa je dvojac u stanu pozvao u pomoć četvoricu prijatelja. Dvojica 20-godišnjaka iz Pule, 21-godišnjak iz Loborike i 25-godišnjak iz Pule ubrzo su stigli, a sukobu koji se odvijao ne samo u stanu, nego i na hodniku stambene zgrade u Koparskoj ulici, ozlijeđena su dvojica maloljetnika te 21-godišnjak i 22-godišnjak.

Tijekom obavljanja očevida, policijski službenici pronašli su u pepeljarama u stanu suhu biljnu materiju za koju sumnjaju da je marihuana.

'Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 19-godišnji korisnik stana počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga', izvijestila je PU istarska, dodajući da protiv trojice mladića slijede kaznene prijave u redovnom postupku, a protiv 26-godišnjeg Puljanina slijedi optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o oružju te da se kriminalističko istraživanje nastavlja u pogledu utvrđivanja odgovornosti sudionika sukoba za narušavanje javnog reda i mira.